Szolgáltatások

/Szolgáltatások
Szolgáltatások 2019-11-25T12:51:38+00:00

Szolgáltatások

A Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda Kft. adózási és adóellenőrzési területen nyújt tanácsadást és teljeskörű képviseletet. Magánszemélyek és cégek adóellenőrzésében több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk.

A Dr. Vilmányi Adószakértő iroda komplex szolgáltatásai:

 • Virtuális adóellenőr – új átalánydíjas online szolgáltatásunk

  Szolgáltatásaink általában a múltban megtörtént gazdasági eseményekre vonatkoznak, mint például az adójogi átvilágítás, adóellenőrzés során történő képviselet. Annak érdekében, hogy ne akkor kelljen kapkodni, amikor már az adóhivatal érdeklődik, folyamatosan hónapról-hónapra vizsgáljuk meg jelentősebb gazdasági eseményeit alátámasztó dokumentumait és segítünk adózási kérdéseinek, módozatainak eldöntésében. Ebben az esetben bármikor kopogtat a NAV, összerendezett dokumentumokat tud vagy meghatalmazás alapján tudunk átadni a részükre. Szolgáltatásunkról itt olvashat bővebben: Virtuális adóellenőr

 • Képviselet adóellenőrzésnél.

  Bármilyen stádiumban lévő adóügy (céges adóellenőrzés, kiutalás előtti adóellenőrzés, magánszemély ellenőrzése – vagyonosodási vizsgálat) esetén vállaljuk Ügyfeleink képviseletét, de a leghatékonyabb képviseletet és a legoptimálisabb megoldás akkor lehetséges, ha az adóellenőrzés megkezdésétől kísérjük végig az ügyet. Kollégáink, ügyvédeink pontosan ismerik az adóhivatal ügymenetét, hiszen az adóhivatalban szerzetek szakmai tapasztalatot, így valós esetekkel a hátuk mögött képviselik Ügyfeleinket az adóhivatal előtt. Ide tartozik az EKAER bejelentéssel kapcsolatos ellenőrzések során történő tanácsadás és képviselet is.

 • Felkészülés adóellenőrzésre, adójogi átvilágítás.

  Minden típusú adóellenőrzésre fel lehet készülni előre, egy lépéssel az adóhatóság előtt járva. Magánszemélyek bátran forduljanak hozzánk, ha vagyonosodási vizsgálatra, egyes adókötelezettségek vizsgálatára számítanak, vagy céges ügyeikben szeretnének biztosra menni, esetleg már vizsgálódik az adóhivatal: legyen szó TAO, ÁFA, átfogó, járulék vagy bármilyen adóellenőrzésről. A felkészülés után a revizori keresztkérdésekre felkészülten fogunk tudni válaszolni.

 • Állásfoglalás, szakvélemény adózási kérdésekben.

  Speciális adózási kérdésekben érdemes előre írásbeli szakvéleményünket kérni, de a megvalósult tranzakciók esetén is kérheti állásfoglalásunkat, mely alapján – ha szükséges – tudja korrigálni könyvelését, önrevíziót kérhet, iratpótlást nyújthat be. Ha szükséges hivatalos igazságügyi könyvszakértői véleményt is készítünk, és jogviták eldöntéséhez is adunk szakvéleményt.

 • Adóoptimalizálás.

  Az adófizetés optimalizálásával csökkenthető az adófizetés mértéke, késleltetni lehet az adófizetési kötelezettséget, kedvezményeket lehet érvényesíteni, kevesebb adminisztrációval, ésszerű költségtervezéssel lehet alakítani a vállalkozások működését. Adóoptimalizáló adótanácsadásunkon a legkedvezőbben alakítjuk cége számára a gazdasági események adózását a jogszabályok maximális betartása mellett. Ide tartozik az esetleges aktuális adóamnesztiával kapcsolatos tanácsadás is.  Az utolsó ilyen adóamnesztia a Stabilitási Megtakarítási Számla volt.

 • Fizetési kedvezmény iránti kérelem, adótartozás csökkentés.

  Számos fizetési kedvezményt lehet érvényesíteni az adófizetési kötelezettségek kapcsán, amennyiben még nem teljesített vagy az adóhatóság nem inkasszálta le a bankszámláról. Lehet elengedést, részletfizetést, fizetési halasztást kérni. A legjobb eredmény elérése céljából fontos a személyes kapcsolat, egyeztetés az adóhivatallal és a szigorú szakmai és formai követelmények betartása. A Dr. Vilmányi Adószakértő Kft. teljes körűen képviseli ügyfeleit a kérelmek elbírálásáig, a jogerős határozat meghozataláig.

 • Képviselet költségvetési csalás (adócsalás) során.

  Adócsalás, költségvetési csalás felmerülése esetén büntetőeljárás is indulhat a cég vezetőjével szemben. Célunk, hogy megakadályozzuk a büntetőeljárás megindulását, vagy a megindult büntetőeljárás következményeit csökkentsük.

 • Adóhivatali állásfoglalás, feltételes adómegállapítás kérése.

  Szükség esetén az adóhivataltól állásfoglalást kérünk a törvény illetve a gyakorlat által nem teljesen tisztázott kérdésekben. Sok esetben eltérhet a könyvelők, könyvvizsgálók, adószakértők véleménye. Ez lehet a gazdasági események egyedisége vagy a nem elég konkrétan megfogalmazott jogszabályok miatt. Ezekben az esetekben megfelelően feltett kérdésekre várhatunk érdemi adóhivatali állásfoglalást.

 • Képviselet adóvégrehajtás során.

  Adóvégrehajtás során kiemelkedően fontos, hogy mindig időben cselekedjünk! Itt már nincs idő tétovázásra. Számos lehetőség van még a végrehajtási eljárásban is a kedvezőbb eredmény elérésére vagy a folyamat megakasztására, hogy időt nyerjen az ügyfél, de ehhez szükséges az adóhivatallal folytatott megfelelő kapcsolattartás.

 • Képviselet felszámolási eljárásban.

  Ha elindult a felszámolási eljárás egy cégnél, akkor a felszámoló veszi át az irányítást a cég felett. Cégünk vállalja, hogy az Ön érdekeit képviseli a felszámoló előtt, segítünk a zárómérleg elkészítésében. Felszámolási eljárás során a leggyakoribb problémák, amelyeknek akár büntetőjogi vagy akár a magánszemély vagyonát érintő következménye lehet: magas pénztár állomány, nem létező eszközök, a cég utolsó időszakában keletkezett problémás szerződések, hiányzó iratok, cégvezető tartozása a vállalkozás felé.

 • Felkészülés felszámolási eljárásra.

  Egy vállalkozás életében eljöhet az a pillanat, amikor akaratlagos döntéssel vagy a körülmények okán (likviditási gondok, piacvesztés) az a döntés születik, hogy nincs szükség többé a cégre és meg kell szüntetni. Ilyenkor végig kell gondolni a lehetőségeket és át kell tekinteni a cég könyvelését. A cégeladás azért nem a legjobb döntés, mert a cég működése alatti időszakkal kapcsolatosan mindig az akkori ügyvezető felel és eladást követően már nincs ráhatásunk az esetleges problémák megoldására (mivel általában ezért kerülnek a cégek eladásra felszámolás előtt), amely kapcsán az ügyvezető korábbi felelőssége megállapítható. A felszámolás elindulását követően kevés idő van cselekedni ezért érdemes előre tervezni.

Felkeltettük érdeklődését?

Írjon nekünk közvetlenül, vagy érdeklődjön a megadott elérhetőségeinken keresztül!

Tovább a kapcsolat menüpontra!
Kapcsolat