Képviseljük adóellenőrzés során

//Képviseljük adóellenőrzés során
Képviseljük adóellenőrzés során 2017-09-20T06:21:59+00:00

Biztonságban van ha ügyvédeink képviselik adóellenőrzés során!

Gondolta volna hogy az adóhiány (így hívják ha probléma van) illetve adóbírság megállapítások nagy része megelőzhető lenne, megfelelő tanáccsal vagy képviselettel? Minekünk ebben van óriási tapasztalatunk…,
Önnek meg a saját szakmájában…

Ha képviseletre van szüksége vagy csak felkészülne egyeztessen időpontot most, ne halogassa mert minden nap számít! Ha egyelőre csak felkészült szeretne lenni vagy olvasgatna adóellenőrzéssel kapcsolatos szakmai írásainkat itt találja.

Számos tévhit, illetve olyan hír kering az adóellenőrzésekkel kapcsolatban, amely szakmai tapasztalatunk és/vagy szakmai tudásunk szerint nem igaz. Márpedig Önt a végeredmény és nem a hiedelmek meg szájhagyományok fogják érdekelni.

Csak hogy gyorsan feloldjuk a legfontosabb adóellenőrzési tévhiteket:

Senki nem fogja Önről azt feltételezni hogy vaj van a füle mögött vagy adót csal, mert képviselővel jár el az adóvizsgálat során! Viszont ha egyedül megy be, akkor olyan dolgokra válaszolhat csípőből, amelyek az ellenőrzés kimenetelét akár végleg elronthatják. (Ráadásul 2018-tól az új szabályok szerint, ha egy védekezést nem adunk elő a határozatig, akkor azt már később nem tehetjük meg. Tehát a megfelelő képviselet értéke felértékelődik, de akár azt is mondhatjuk nélkülözhetetlen lesz.) Ha pedig nem megy el nyilatkozni akkor a bírság mellett a bizonyítás (megoldás) lehetőségét veszti el.

Struccpolitika. Ha nem vesz át egy NAV-os levelet csak a saját esélyeit rontja, mert ha nem tudja mivel kapcsolatban kell védekezni, mire kell megoldás akkor a megoldás lehetőségét veszti el. Ha nem él egy jogorvoslati lehetőséggel, akkor elfogadja a megállapítást.

A revizor azt mondta nem lesz gond és gyorsan le fogja zárni. – Ez a kedvencünk 🙂 – ezt soha ne higgye el. Nem egy olyen Ügyféllel találkoztunk aki elhitte és gondolom nem kell túlelemeznünk a statisztikát. Kb. 1 a 8-hoz (ahol bejött). És ha esetleg kérdőre vonná az adóellenőrt akkor biztos azt a választ kapja, hogy a jogász vagy a főosztályvezető döntött így.

A revizor egy Robot. Nem ez nem igaz :). Ők is emberek, ugyanazon hibákkal, napi problémákkal mint Mi. Ők sem tökéletesek, a rendszer sem tökéletes. Van amin átsiklanak, van amivel nem foglalkoznak, van aki csak egy valamivel foglalkozik, van aki vállalkozó volt és megérti, van aki nem szereti mert Ön vállalkozó stb. A lényeg a lényeg, meg kell találni a közös hangot vele és mindent megfelelően kell prezentálni.

Minden ügy nyerhető – vagy elintézzük okosba. Lehet hogy hallott már ilyet, de ez elég veszélyes téma. Aki ilyet ígér (persze vannak egyértelmű ügyek) azt felejtse el. Csak hogy egy példát említsünk: kérünk egy állásfoglalást a NAV-tól vagy közzétesz egyet, nem jelenti azt, hogy adóellenőrzés során kötve van hozzá. Röviden lefordítva a NAV megállapítja az ellenkezőjét maximum kevesebb bírságot tesz rá. Szóval így bánjon a tuti biztos ígéretekkel. Az elintézzük csak pénz kérdése című részt pedig javasoljuk, mert sokan jöttek utána hozzánk és hallottunk már olyan adóellenőrről akinek az összes ügyét újból ellenőrizték, mert “lebukott” (ezt hívják felülellenőrzésnek, amit csak Igazgató rendelhet el).

Mivel Önnek az a legfontosabb, hogy megállapítás nélkül, de lehetőleg a legkisebb fájdalommal záruljon az adóellenőrzés, ezért mindenféleképpen egy napi adóellenőrzési rutinnal rendelkező csapatot bízzon meg a képviselettel. Mondjuk minket 🙂 De tényleg, tegyen egy próbát és jöjjön el egy konzultációra. Higgye el elégedett lesz. Nagy rutinnal és magabiztossággal képviseljük ÁFA ellenőrzés, TAO ellenőrzés, SZJA ellenőrzés, járulékellenőrzés, IPA ellenőrzés vagy átfogó ellenőrzés során! Ezt tesszük minden nap Ügyfeleinknél.

Ha képviseletre van szüksége vagy csak felkészülne egyeztessen időpontot most! Ne halogassa, mert minden nap számíthat.

Minden nap számíthat? Igen! Ha még nem kapott utólagos ellenőrzést, lehet egy megfelelő önellenőrzés rendbe teheti a dolgokat. Ha egy elrontott nyilatkozat után jön, azt elég nehéz orvosolni. Ha későn jön és nem marad ideje a megfelelő dokumentum beszerzésére akkor marad a megállapítás. Ha lemarad egy jogorvoslati lehetőségről vagy kevés idő van a kidolgozására akkor késő. Jöjjön minél hamarabb egy konzultációra, a többi döntést utána is meghozhatja!

Végül is ezen a cégének az élete, a munkavállalói sorsa, a saját megélhetése és akár a privát vagyona múlik! Mi biztos nem vesszük félvállról, Ön se tegye.

Miért hozzánk jöjjön adóellenőrzéssel kapcsolatban?

Most a legjobb lenne ha ide egy számot írnánk, hány ellenőrzésen, konzultáción van túl a csapatunk, de sajnos ezt nem gyűjtöttük. A szám mindenesetre 4 számjegyű (x xxx), ameddig elszámolni sem kevés. Ez az a tapasztalat, ami nem megtanulható és nem vehető meg!

Minden kollégánk dolgozott az adóhivatalnál… így ismerjük, hogyan működnek a dolgok.

Nem csak írunk! Ez mit jelent? Ha valaki listaáron készít egy beadványt, akkor egy íróasztal mögül fog írogatni valamilyen beadványt. Mi feltérképezzük az ügyét, ha kell bemegyünk tájékozódni a NAV-ba. Egyeztetünk Önnel, könyvelőjével, ha kell a partnerével és csak azt követően tesszük amit kell (nyilatkozat, beadvány stb..). Ez a legfontosabb dolog ami nélkül biztosan ne válasszon képviselőt! De erről személyesen bővebben fogunk beszélni.

Egy csapat vagyunk! Ügyvédek, könyvelők, könyvvizsgálók, adótanácsadók, szakértők. Tehát minden területen, többen együttműködve a legjobbat kapja. És nálunk ezért nincs lebetegedés, rá nem érés. Elég kellemetlen ha a legfontosabb pillanatban nem éri utol a képviselőjét.
Komoly ügyviteli rendszert tartunk fenn, hogy nehogy bármilyen határidőből kicsússzunk vagy bármilyen “időzített” lépést elfelejtsünk megtenni. Egyedi iktatási rendszerünknek köszönhetően pedig minden iratot időben megküldünk az Ön részére, hogy az azt követő esetleges döntést is időben meg tudja hozni. Lehet, hogy ez egyértelmű, de számos Ügyfelünkkel azért vagyunk régóta kapcsolatban, mert máshol nem volt így…
Mi egy egészként kezeljük. Lehet eljön hozzánk egy problémával és kiderül egész másban rejlik a titok és a probléma kulcsa. Nem egyszer történt meg, hogy Ügyfelünk a valós probléma helyett teljesen más kockázatra gondolt.

Átadhatja az adóellenőrzéssel járó terhet. Talán az Ügyfeleink számára az egyik legfontosabb, hogy ha ránk bízzák magukat, akkor mi tartjuk a kapcsolatot a NAV-al, kitaláljuk a megoldást és ha esetleg muszáj, akkor együtt megyünk a NAV-ba. Nyugodtan mondhatjuk, hogy Ügyfeleink megkönnyebbülten hagyják el irodánkat, mert az adóellenőrzéssel kapcsolatos terhet át tehetik ránk. Levesszük az Ön válláról is.

Hogy megkönnyítsem a döntését, és az első adóellenőrzéssel kapcsolatos konzultáció se jelentsen kockázatot az Ön számára, ha az nem volt hasznos és ezt jelzi számunkra 3 napon belül, visszafizetjük az árát. Egyébként ha megbízás jön létre akkor beszámít a megbízási díjba.
Ha képviseletre van szüksége vagy csak felkészülne egyeztessen időpontot most. Ne halogassa, mert minden nap számíthat.

Forduljon bizalommal a Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda csapatához

UI: Ha most nincs adóellenőrzése, de szeretne egy folyamatos kontrollt a könyvelése, szerződései felett – hogy ne csak akkor kapkodjon ha már nagy a baj – akkor meleg szívvel ajánljuk a piacon egyedülálló szolgáltatásunkat a “Virtuális adóellenőrt” vagy az aktuális helyzetet feltáró “Adóröntgen” szolgáltatásunkat.