Problémák amiket kezelünk

//Problémák amiket kezelünk
Problémák amiket kezelünk 2017-06-05T11:52:12+00:00

Önre melyik állítás az igaz? – A legtöbb helyzetre van megoldásunk!

Az alábbiakban összeszedtünk néhány gyakori problémát amivel hozzánk fordulnak. Mivel minden ügy más és más ezért számos egyéb kérdés is fel szokott merülni. Kérdésével kapcsolatosan, írjon nekünk üzenetetSzolgáltatásainkat itt találja.

PREVENCIÓ, ADÓZÁSI ÁTVILÁGÍTÁS, SZAKVÉLEMÉNY

Szeretném, ha alvállalkozói/beszállítói illetve megbízási/vállalkozási szerződéseim és a hozzá kapcsolódó számlák folyamatosan rendben lennének – folyamatos adózási tanácsadás, szerződések véleményezése, átnézése, módosításra javaslattétel

Átalánydíjas vagy egyedi szolgáltatásunk keretében átnézzük és véleményezzük cége szerződéseit és számláit adózási szempontból, hogy az esetleges rosszul alkalmazott szerződésekkel kapcsolatosan az adóhivatal ne tudjon adóhiányt megállapítani és bírságot kiszabni. Sajnos napi szinten látunk adózási szempontból hiányos vagy rosszul megfogalmazott szerződéseket és ezek alapján hibásan kiállított számlákat. Szolgáltatásunk már a megkötött szerződések és kiállított számlák illetve egy leendő gazdasági eseményre is vonatkozik.

Egyedi szolgáltatásunk során a részünkre megküldésre kerülő szerződéseket és számlákat véleményezzük, míg átalánydíjas szolgáltatásunk során folyamatosan véleményezzük szerződéseit és számláit, hogy ne a későbbiekben kelljen javítani.

Sokszor halljuk egy munka elvégzésével kapcsolatosan: „Állítsd ki a számlát és kifizetjük.” Már régóta működő, akár multi cégeknek dolgozó cégek vezetői is ugyanúgy beleszaladnak ebbe a hibába. Igen ám, de nem mindegy, hogy egy számlát – adózási módtól függően – milyen módon állítunk ki. A legfontosabb eleme egy ÁFA-s számlának a teljesítés időpontjának a meghatározása. A teljesítés időpontjának mindig a szerződéshez illetve az abban foglalt és a valóságos teljesítéshez kell igazodnia. Amennyiben a számlánk nincs összhangban a szerződéssel abban az esetben nagyon gyorsan összeszedhetünk 50%-os adóbírságot, mindössze egy figyelmetlenség vagy nemtörődömség miatt. Nézzünk egy példát: a szerződés szerint a teljesítés időpontja a szolgáltatás elvégzésének a napja, amiről felek teljesítési igazolást állítanak ki. Amennyiben ez mondjuk március 20. napján megtörtént, de a számlát elfelejtettük kiállítani és csak áprilisban, áprilisi teljesítéssel állítjuk ki és ez alapján áprilisi bevallásunkban szerepeltetjük a fizetendő ÁFA összegét akkor az ÁFA összegének akár 50%-ra is megbírságolhatnak ami egy nettó 5.000.000 Ft,- + ÁFA összegű tételnél 675.000 Ft,- bírságot jelenthet, mindössze egy rossz dátum  miatt. Másik oldalról nézve pedig ha korábbi teljesítési időponttal állítjuk ki a számlát, úgy a számla befogadó nem vonhatta volna le ezen számla ÁFA összegét, ekkor nála szabnak ki bírságot. És mindössze egy dátumról beszélünk a számlán, ami alapján a könyvelőnk a szerződés ismerete nélkül valószínűleg a számla alapján fogja az összeget bevallani. Más gazdasági eseményeknél pedig még sokkal bonyolultabb lehet a teljesítés időpontjának meghatározása.

A mai napig látunk olyan számlát, amely alapján két vállalkozás gazdasági kapcsolata során magasabb mint bruttó 1.500.000 Ft,- értékű készpénzfizetéses számlát állít ki (vagy egy gazdasági eseménnyel kapcsolatosan egy hónapban kiállított készpénzes számlák értéke meghaladja ezt az összeget), amely alapján mérlegelés nélkül az adóhivatal ellenőrzése során mind a befogadót, mind a kiállítót az ezt meghaladó összeg 20%-ra bírságolja. Ami azt jelenti, hogy egy bruttó 3.000.000 forintos készpénzes számla esetén a számla kiállítója és befogadója is 300.000 Ft-os adóbírságot fizet.

Az előző példákon kívül számos további bírságot és adóhiányt elkerülhet szolgáltatásunkkal.

Akár új céget alapítunk, akár új tevékenységbe fogunk kiemelten fontos, hogy tisztában legyünk az adózásával, számlázásával kapcsolatban és erre oda is figyeljünk. Például a teljesítés időpontjának nem megfelelő meghatározása – ÁFA-s tevékenység esetén – akár az ÁFA mértékének 50%-ig terjedő bírságot vonhat maga után. És ez igaz a befogadott számláinkkal kapcsolatosan is.
A problémákat és nehézségeket általánosságban most oldalakon keresztül sorolhatnánk, ezért sokkal egyszerűbb, ha egy tanácsadás keretében konkrétan a cégére és tevékenységére nézve hívjuk fel a figyelmet és oldjuk meg az esetleges ellentmondásokat.
Szolgáltatásunk során megnézzük cégének a tevékenységhez esetlegesen szükséges adózási besorolását, a szerződés szükséges adózási feltételeit. Javaslatot teszünk a számlázás és gazdasági esemény elszámolásának módozatára, a szükséges dokumentációra és az esetleges adóoptimalizálási lehetőségekre.
Ne feledje: attól mert bárki a partnerünk vagy ismerősünk – akinek meg régóta adózási gyakorlata van és megbízunk a véleményében – azt mondja, hogy neki mindegy hogyan állítjuk ki a számlát vagy higgyük el minden rendben van, nem jelenti azt, hogy egy adóellenőrzés során a szerződés és a számla megállja a helyét. Természetesen senkiről nem feltételezünk rosszindulatot vagy bármi egyéb mást, de a tapasztalatunk azt mutatja aki régóta sablon szerűen alkalmaz egy számlázási gyakorlatot nem biztos, hogy észreveszi a buktatókat. A további leggyakoribb probléma, hogy a könyvelőnk nem látja a szerződésünket csak a számláinkat, így azok tartalmával kapcsolatosan nem fog tudni nyilatkozni, így könnyedén lehet, hogy tökéletes könyvelés mellett a szerződés illetve a gazdasági esemény egyéb feltételei miatt maga a számla tartalma nem megfelelő!
Márpedig ezt sokkal, de sokkal olcsóbban orvosolhatjuk, ha előre gondolkodunk. Amennyiben pedig a tevékenység valóban szokásos bevételszerzési forrásunkká válik, muszáj kialakítanunk a megfelelő adózási gyakorlatot, ellenben könnyedén okozhatja egy adóellenőrzés során megállapított bírság cégünk likviditási problémáit.
Amennyiben szeretnénk könyvelésünket egy adóellenőrzés során a lehető legjobban rendben tudni, áttekintjük és véleményezzük legfontosabb vevői és szállítói szerződéseit és az azok alapján kiállított számláit, dokumentációját. Amennyiben hiányosságokat észlelünk javaslatot teszünk a javítási lehetőségekre, szükség esetén amennyiben még nincs az adott időszak tekintetében bevallások utólagos vizsgálatára irányuló ellenőrzés felhívjuk figyelmét az önellenőrzés lehetőségére.

Az átvilágítás kiterjed:
–     a legfontosabb szerződések áttekintésére adójogi szempontból,
–    a számlák áttekintésére, hogy megfelelően kerültek-e kiállításra,
–    a gazdasági tevékenységet alátámasztó dokumentáció áttekintésére.

Amennyiben cégének teljeskörű áttekintésére van szüksége, akkor kitérünk az adózási mód átvilágítására, a szabályzatok meglétére és megfelelő alkalmazására is.

Sok esetben tapasztaljuk, hogy a számlák nem a szerződésnek vagy a gazdasági eseménye teljesítésének megfelelően vannak kiállítva. Ebben az esetben vagy a szerződést kell a számlákhoz alakítani vagy a számlákat kell megfelelő módon javítani, szükség esetén önellenőrizni.
Ezt a folyamatot teljeskörűen felügyeljük és javaslatot teszünk a cégének legkedvezőbb lehetőséget eredményező javításra.
Teljeskörű adózási átvilágításunk során a könyvelésének és számvitelének minden szempontból történő átvilágítását elvégezzük és javaslatot teszünk az esetleges hiányosságokra, amelyek megoldásában szükség esetén közreműködünk.

ADÓZÁSI KÉRDÉSEM VAN

A legjobbkor találta meg az oldalunkat, mivel ebben az esetben a szerződés, a számla és a könyvelés módosítása nélkül meg tudjuk találni a megfelelő adózási illetve szerződéses megoldást, úgy hogy a partnerének sem kell hozzá a későbbi hozzájárulása. Sajnos nagyon sokszor csak akkor találkoznak a problémával az adózók, ha az adóproblémát az adóhivatal megállapította és ilyenkor sokkal nehezebb azon javítani. Akár egy újfajta gazdasági tevékenységet kezdett, akár beruházásba (pl.: ingatlanvásárlás, építkezés stb..) fog vagy csak szeretne megbizonyosodni, hogy jól csinálja állunk a rendelkezésére mind a szerződés véleményezésével, a számla kiállításával és dokumentálásával kapcsolatban, ugyanis kiemelten fontos ezek összhangja!
Egyes bonyolultabb, de akár egyszerűbb gazdasági esemény megfelelő kezelése, számlázása a folyamatosan változó szabályok miatt nagy körültekintést igényel. Változott például az Áfa tv. alkalmazásában  fordított adózás alá eső egyes szolgáltatások, termékek köre. Módosult az időszakos elszámolású (folyamatos teljesítésű) ügyletek esetében a teljes időpontjának megállapítására vonatkozó szabályozás, ami azért nagyon lényeges, mert a teljesítés keletkezteti az adófizetési kötelezettséget, amivel másrészről megnyílik az adólevonási jog.
Egy esetleges tévedés jóhiszemű eljárás ellenére is adókülönbözetet, adóhiányt érintő megállapítást eredményezhet.
Ebben az esetben véleményezzük és szükség esetén kiegészítjük a szerződés az adójogszabályoknak megfelelően és tanácsot adunk a legmegfelelőbb szerződéses konstrukció kialakításában, a számlák jogszabály szerint történő kiállításában és elszámolásában, akár havi átalánydíjas, akár egyedi konstrukcióban.
Amennyiben nem biztos az adózó, hogy valamely ügyletet akár számviteli, bizonylati, vagy egyes adónemeket érintően megfelelően kezelt, nyugtalankodás helyett pontos, precíz választ adunk. Amennyiben azt állapítjuk meg, hogy valóban nem megfelelően történt a gazdasági esemény kezelése, segítséget nyújtunk a probléma megoldásában, a partnerrel történő egyeztetésben, a szerződés módosításában, illetve szükség esetén a legmegfelelőbb tartalmú önellenőrzés benyújtásában.
Tapasztalataink szerint az idejében észrevett probléma kezelése midig sokkal egyszerűbb és kevésbé problémás, mint amikor azt az adóhatóság tárja fel az ellenőrzése során.
Tegyük fel, hogy egy havi elszámolású ügylet tekintetében (pl.: bérleti díj, egyéb kereskedelem) a szerződés szerinti fizetési határidő a tárgyhót követő hónap 15. napja, de a számlát elfelejtette kiállítani és csak egy hónappal későbbi teljesítési határidővel állítja ki és szerepelteti a könyvelésben. Ebben az esetben az adóhivatal a számla kibocsátónál az ÁFA összegére vetítve adóhiányt állapíthat meg és bírságot szabhat ki ha nincs a számla vagy a szerződés megfelelően módosítva.
Vagy tévesen normál ÁFA fizetéssel fogadott be egy számlát amin fordított ÁFA-nak kellett volna szerepelni, ebben az esetben az adóhivatal szintén adókülönbözetet fog megállapítani, mert Önnek kellet volna bevallania és befizetnie azt az ÁFA összeget, amelyet az alvállalkozójának fizetett ki.
Ebben az esetben átnézzük az Ön szerződését és számláit szükség esetén javaslatot teszünk a módosításra és ennek érdekében egyeztetünk a partnerével, könyvelőjével, hogy a legjobb megoldást találjuk meg a probléma kezelésére.
Kérjük töltse ki az alábbi mezőket és tegye fel kérdését!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

ADÓELLENŐRZÉS

Legyen szó akár cégről vagy magánszemélyről mi adóhivatali szemszögből „megnézzük” mi történne, ha most kapna egy adóellenőrzést. Minden kollégánk dolgozott az adóhivatalnál, így azokat a problémákat fogjuk megtalálni, amit az adóhivatal revizora is keresne. Ennek során a könyvelési adatokat, dokumentumait, nyilvántartásait, azok meglétét, egyszóval minden rendelkezésre álló adatot megvizsgálunk, majd jelezzük, hogy milyen problémákat tapasztaltunk, mi az a gyakorlat, amit érdemes lenne megváltoztatni, vagy melyik az a nyilvántartás, dokumentum, ami nem megfelelő, vagy hiányzik.
Ez egy nagyon népszerű szolgáltatásunk, mivel egy adott időszak legfontosabb könyvelési anyagait és szerződéseit világítjuk át, így megerősítve az Ön könyvelési, adózási gyakorlatát. Ráadásul ebben az esetben még bármilyen lehetőség előttünk áll, akár önellenőrzést is könnyedén benyújthatunk, hogy orvosoljuk a problémát és elkerüljük a későbbi szankciókat.
Sajnos ebben biztos senki sem lehet. A legkörültekintőbb eljárás ellenére is előfordulhat, hogy egy esetleges ellenőrzés hibát tár fel. Az adóhatóság revizorai általában nem szeretnek „nullás”, az adózó terhére megállapítást nem tartalmazó jegyzőkönyvet átadni, így sokszor addig kutakodnak, amíg nem találnak valamit.
A leges leggyakoribb hiba egy adóellenőrzés során az össze vissza történő vagy túl sok információt tartalmazó nyilatkozattétel, amely alapján óriási felületet hagyhatunk magunkon az adóellenőrzés során. Ezt sajnos nap mint nap tapasztaljuk, mert sok esetben csak a megállapítást tartalmazó jegyzőkönyv után hiszik el az ügyfelek, hogy valóban probléma lehet.
További problémát jelent még a biztosnak látszó könyvelésnél is, hogy a könyvelő csak a számlákat kapja meg és a szerződéseket nem, ezért ő nem tudja garantálni a számlák és szerződések összhangját. Márpedig ha nem a szerződés alapján állítjuk ki a számlákat, attól függetlenül, hogy megfizetjük a rájutó adót, de nem a megfelelő időszakban komoly adóhatósági szankció is lehet az ellenőrzés kimenetele. De a dokumentálás hiánya vagy megsemmisülése is komoly szankciókat eredményezhet egy adóellenőrzés során.
Amennyiben biztosra szeretne menni lehetőleg az ellenőrzés minél hamarabbi fázisában forduljon hozzánk, akár csak egy tanácsadás erejéig.
Az ellenőrzés folyamatába bekapcsolódva tudjuk segíteni adózót tanácsadással, illetve aktív közreműködéssel. Sok esetben az adózók nyilatkoztatására, vagy tanúként történő meghallgatására az adóhatóság hivatalos helyiségében kerül sor, mely során a képviselő nélkül eljáró, egyébként jóhiszemű, de nyílván kicsit megszeppent adózó maga tesz olyan, esetleg félreérthető nyilatkozatot, amely a revízió későbbi megállapításának alapját képezheti. Jobb ezt megelőzni.
Fontos kitérni arra is, hogy az adóhatóságnál is emberek dolgoznak, ők is hibázhatnak. A képviselet nélkül eljáró adózóknak gyakran fel sem tűnik egy esetleges súlyos eljárási hiba, ami alapján akár az ellenőrzés megállapításának megsemmisítésére is sor kerülhet, vagy például az adóhatóság nem vett figyelembe olyan tényt, körülményt (például elévülés, bizonyítási teher), amit hivatalból kellett volna megtennie.
Szolgáltatásunk során teljeskörűen képviseljük Önt vagy vállalkozását és a legtöbb esetben akár az adóhivatalban sem kell megjelennie. Mivel mi nem ismerjük a cége teljeskörű számviteli adatait, ezért nem tudunk felelőtlenül olyan nyilatkozatot tenni, amely a revízió számára egy későbbi megállapítás fogódzkodója lehet. Tevékenységünk a teljes jogorvoslati eljárásra kiterjedhet, így az ellenőrzéssel járó megterhelést nem Önnek kell viselnie.
Ez esetben vállaljuk az Ön illetve vállalkozása képviseletét a teljes jogorvoslati eljárás során, kihasználva minden rendelkezésre álló jogi eszközt. Ismételten érdemes kihangsúlyoznunk, hogy valamennyi kollégánk dolgozott az adóhivatalnál, több éves, évtizedes az adószakmai jártassággal és képzettséggel rendelkezünk, így elmondható, hogy rengeteg mindent láttunk, így szinte mindig tudunk eredményt elérni, illetve a problémát tovább gondolni.
Nagyon sokszor elmaradnak jogorvoslati lehetőségek (pl.: rendkívüli jogorvoslat), amelyeket mindig érdemes kihasználni, mert előre feladni egyet is felér egy beismerő vallomással.
Számos olyan példát tudunk felmutatni, amikor csak a legfelsőbb bírói fórum előtt tudtuk igazunkat érvényesíteni, de érdemes volt végigjárni az oda vezető rögös utat. Mindazonáltal kijelenthető, hogy az eljárás minél korább szakaszában lehet legkönnyebben a problémákat kezelni.
Tanácsadásunk keretében átnézzük, hogy milyen lehetőségei vannak és ezek közül mivel érdemes élni. Amennyiben találunk megfelelő jogorvoslati fórumot akkor teljeskörűen képviseljük. A szolgáltatásunk során itt nem állunk meg mert a jogorvoslati lehetőségeken kívül is vannak további lehetőségek egy adóellenőrzés megállapításainak kezelésével kapcsolatosan. Ilyen például a méltányossági eljárás, ahol nem csak a kérelemben segítünk Ügyfeleinknek, hanem szinte minden esetben személyesen egyeztetünk az adóhivatal illetékes fizetési kedvezményi főosztályával, mert a személyes egyeztetés nélkül nagyon nehéz eredményt elérni.

ADÓVÉGREHAJTÁS, MÉLTÁNYOSSÁG

Ez esetben rengeteg múlik egy jól megírt, kellően alátámasztott fizetési könnyítési kérelmen. Ahhoz, hogy az adóhatóság ne utasítsa el „kapásból” a kérelmünket, annak tartalmaznia kell minden vonatkozó hivatkozást és mellékletet, ezek rendszerében nem könnyű kiigazodni, főleg hogy más elbírálás alá esnek a gazdálkodók és a magánszemélyek. Egy fizetési kedvezmény iránti kérelemnél a legfontosabb, hogy amit kérünk az párhuzamban álljon fizetőképességünkkel (se ne legyen több, se ne legyen kevesebb) és személyesen tartsuk a kapcsolatot az adóhivatallal.

Sokan nem tudják, hogy egyes esetben nem is kell fizetés könnyítési kérelmet benyújtaniuk, mert bizonyos kedvezményre a törvény erejénél fogva vagyunk jogosultak, így annak igénybevételéről csak a vonatkozó bevallásban kell nyilatkoznunk, és automatikusan megkapjuk.

Számos esetben csak többszöri elutasítás után fordultak hozzánk Ügyfeleink, aminek az a hátránya, hogy a végrehajtásra csak az első kérelemnek van halasztó hatálya, azt követően inkasszálhat és foglalhat nálunk az adóhivatal!

Az adóhivatal méltányosságból elsősorban a bírság és a késedelmi pótlék tekintetében tud elengedést tenni. Ellenben meg lehet nézni fennállnak-e a jogszabályi feltételei, hogy esetlegesen az adóból is kérjünk elengedést. Amennyiben nem akkor az adóhivatal a cégünket folyamatosan inkasszálni fogja és valószínűleg egy idő után be fogja nyújtani a felszámolás iránti kérelmet cégünkkel szemben, ha ezt addig esetleg más hitelező nem tenné meg.

Amennyiben ennek elébe szeretnénk menni, abban az esetben van lehetőség saját magunk ellen felszámolási kérelmet benyújtani vagy csődvédelmet kérni.

Szolgáltatásaink közé tartozik, hogy segítünk az önfelszámolás megindításában és képviseljük szükség esetén a felszámoló előtt.

Fontos tudni, hogy egy felszámolás esetén sem engedhetjük el csak úgy a cégünket, a Felszámoló részére át kell adnunk a céges iratainkat, a zárómérleget, a pénztárban lévő pénzkészletet és az eszközeinket, ráadásul akár meg is támadhat bizonyos szerződéseinket és az esetleges adott kölcsönöket is visszakövetelheti. Ezek nélkül a felszámoló akár büntető feljelentést is tehet ellenünk, amely jogszabályi kötelezettsége.

Az adóhivatal bizonyos végrehajtási cselekményeivel szemben van lehetőségünk megfelelő határidőben végrehajtási kifogást előterjeszteni. Például jogosulatlan lefoglalás.
Az első fizetési kedvezmény iránti kérelem beadása szünetelteti a végrehajtást. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő tartalommal kerüljön benyújtásra, mert ha határozattal jóváhagyják, akkor nem tudnak bennünket végrehajtani a továbbiakban.
Amennyiben esetlegesen vagyontárgyainkat nem megfelelően idegenítettük el, az adóhivatal azokat visszakövetelheti, amellyel kapcsolatosan szintén nagyon fontos megfelelően védekezni. Ezzel kapcsolatban is értünk el sikereket.
Szolgáltatásunk közé tartozik a fizetési kedvezmény iránti kérelem megfelelő kitöltésével kapcsolatos segítségnyújtás cégeknél (itt ügyfélkapunk keresztül a könyvelő fogja benyújtani a kérelmet) illetve magánszemélyek esetén be is nyújtjuk azt. A kérelem legfontosabb tartalmi része, hogy a vagyoni helyzetünk a kért fizetési kedvezménnyel párhuzamban legyen (se több, se kevesebb). Ezenkívül kiemelten fontos a személyes kapcsolattartás az adóhivatallal.
Az adóeljárási törvény lehetőséget biztosít, hogy bizonyos esetben olyan személyt lehessen kötelezni az adótartozás megfizetésére, aki nem minősül ennek tekintetében adózónak, tehát úgymond az adótartozás nem nála keletkezett. Ez mindig feltételez egy korábbi aktust (pl. ajándékozás), vagy gazdasági eseményt (korlátlan felelősségű tag helytállása).

Sokszor a mögöttes felelősök kötelezésére az arra okot adó körülmény bekövetkezése után akár évekkel kerül sor, így az igazán váratlanul érheti az érintett személyt. Az első ijedtséget követően, átnézzük mind a megelőző, mind a mögöttes felelősséget megállapító eljárás jogszerűségét, és a lehetőségre álló eszközöket, melyek alapján csökkenthető, vagy akár törlésre is kerülhet a megállapított adókülönbözet.

Volt olyan esetünk, hogy a korábbi beltagot úgy kötelezte az adóhatóság a Bt. tartozásának a megfizetésére, hogy annak egy része már elévült, így az a sem a társasággal sem a magánszeméllyel szemben nem volt érvényesíthető. A fennmaradó tartozásra pedig az immáron adó megfizetésre kötelezett magánszemélyként beadott fizetési könnyítési kérelem alapján szélesebb körű méltányosság vehető igénybe, mint ha ugyanazon tartozásra a bt. adna be kérelmet.

Amennyiben az adóhivatal bármilyen végrehajtási cselekményt végez a cégkvionatban megjelenik a végrehajtás megjelölése. Ez akkor is megtörténhet, ha pár napot csúszunk az adófizetési kötelezettségünkkel és a NAV inkasszózza a bankszámlánkat. Ez nem fest túl jó képet a cégről és több példa volt rá, hogy az adóhivatal a végrehajtás megszűnését nem jelezte a Cégbíróság felé.
Egyre többször találkozunk azzal, hogy egy adózási büntetőügyben már az ügy megindulásakor lefoglalják az üzletrész, amely egy hitellel rendelkező vagy köztartozásmentes adózónál komoly problémákat okoz. Sajnos nem egyszer tapasztaltuk, hogy emiatt a hitelintézet felmondta a hitelszerződést és a büntetőügy lezárultáig nem is hajlandó a további hitelezéstől, függetlenül attól, hogy az üzletrész lefoglalása megszüntetésre került.

FELSZÁMOLÁS

Amennyiben ez sem vállalható akkor segítséget nyújtunk az esetleges cégmegszüntetési eljárásban.

Sokszor az adófizetési kötelezettség jelenti egy cég legfontosabb likviditási nehézségeit. Ebből a szempontból lehet, hogy egy nem várt adófizetési kötelezettség (ez könnyedén lehet, mivel a cégvezetők sokszor nem előre terveznek az adózással, csak hidegzuhanyként éri őket amikor a könyvelő küldi a fizetendő adó mértékét) vagy egy adóellenőrzés következtében megállapított adóhiány, bírság és késedelmi fizetési kötelezettség.

Amennyiben adófizetési kötelezettségek miatt alakult ki a helyzet, legyen szó arról, hogy a fizetendő adót nem tudja megfizetni vagy adóellenőrzés következtében alakult ki adótartozása segítünk a helyzet kezelésében. Megpróbáljuk elérni a legkedvezőbb NAV fizetési kötelezettséget (törlés, fizetési halasztás, részletfizetés) így életben tartva a cégét.

Ebben az esetben megpróbáljuk elérni az Ön számára elviselhető legkedvezőbb NAV fizetési kötelezettséget (törlés, fizetési halasztás, részletfizetés) így életben tartva a cégét.
Amennyiben ez sem vállalható akkor segítséget nyújtunk az esetleges cégmegszüntetési eljárásban.

Amennyiben még egyetlen hitelezője sem indított meg a felszámolást a cége ellen, van lehetőség, hogy saját maga kezdeményezze.
Ebben az esetben segítünk az önfelszámolás megindításában és képviseljük a felszámoló előtt. Egy cég megszüntetése hosszú folyamat lehet és nagyon fontos, hogy a felszámolóval megfelelően együtt tudjunk működni, akár az iratok megléte vagy hiánya esetén is.
A felszámolási eljárás tipikus buktatói amire nem figyelnek a cégtulajdonosok, hogy a felszámolóval együtt kell működni a kért iratokat, nyilatkozatokat biztosítani kell a számára. Kiemelten fontos a zárómérleg elkészítése, a cég eszközeivel  történő elszámolás, ha nem szeretnénk büntetőeljárás áldozataivá válni. Bizonyos esetekben pedig lehet, hogy van olyan szerződésünk amelynek a tartalmát, gazdasági alapján meg kell védenünk.
Akár az adóhivatal, akár más hitelező nyújt be a cége ellen felszámolási kérelmet, a legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb tudjon reagálni, mert ha elrendelik a felszámolást, abból nagyon nehéz és hosszadalmas folyamat visszajönni. Ebben az esetben ráadásul fontos tudni, hogy a cége irányítása kikerül az Ön kezéből és a felszámoló fog a cég ügyeiben eljárni. Amennyiben ez megtörténne és szeretne kijönni a felszámolásból valamennyi hitelezővel meg kell, hogy állapodjon és a felszámoló költségét is meg kell fizetnünk. Így a felszámolás során történő működés nagyon megnehezül, de nem lehetetlen!

EGYÉB

Kérjük töltse ki az alábbi mezőket és tegye fel kérdését!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Felkeltettük érdeklődését?

Írjon nekünk közvetlenül, vagy érdeklődjön a megadott elérhetőségeinken keresztül!

Tovább a kapcsolat menüpontra!
Kapcsolat